Vad vi har gjort

Vi har:
* Skickat ner tandläkarutrustning från Linnés Tandklinik i Limhamn Malmö, och givit dem ett nytt hem i kliniker i Ouagadougou som bedriver icke-vinstgivande verksamhet. Detta gjorde vi i samarbete med Malmö Rotary Klubb och Malmö FN-förening, samt med hjälp av vänner och familj i Sverige.
* Vi har delat ut kläder, filtar, leksaker och annat användbart till de mest behövande familjerna i Kilwen, Ouagadougou, samt på landsbygden där vi har kontakt med landsbygdskliniker.
* Vi har ett teaterkompani som heter Gosnere, vars medlemmar var kärnan i verksamheten när den startade. Gruppen arbetar med informativ teater på landsbygden, och pjäserna handlar om viktiga ämnen såsom malaria, AIDS, könsstympning och framtiden.
* Vi har en danslärare som dansar med de ungdomar som har lust till detta. Vi sporrar Edoxie att jobba på med sitt kvinnliga fotbollslag och vi har tre lärare som får lön för att ett par timmar i veckan lära ut gitarr, trummor och sång.
* Kärnan i vår verksamhet är ändå skolundervisningen. Louis, som har varit med sedan 2005 och som är utbildad lärare, har under flera år arbetat med barnen på sin fritid för att ge dem stödundervisning i franska, matematik och geografi. Vi har inte plats för alla barn som vill vara med på ett hörn och det är alltid full rulle när något händer i vår lilla hörna i Kilwen. Nu (sommaren 2013) har Louis fått jobb utanför Ouagadougou och vi har istället anställt Madame Ouedraogo, som får månadslön för att undervisa barnen dagtid samt hålla i administrationen för Gosnere. Hennes månadslön ligger på ca 300 kronor, en lön som det faktiskt går att leva på i Burkina Faso; dock under knappa förhållanden. Vi hoppas på att kunna höja hennes lön.
* Vi har också köpt loss mark för att så småningom kunna bygga riktiga skolbyggnader, men arbetet för att lyckas med detta går trögt. Kommunpolitikerna sätter käppar i hjulet för oss och vi behöver finansiering. Mer om detta senare!

Laisser un commentaire